torsdag 2 juni 2011

Kista

En miljon maskrosfrön, som sveptes runt av varma vindar, fyllde luften den vackra försommardag som vår safari nådde Kista. Denna stadsdel är framför allt känd som Sveriges största IT-centrum. För emigrerade danskar kan ett besök i Kista även väcka nostalgi, då många gator i stadsdelen tagit sina namn efter platser i Danmark.

Kista tunnelbanestation invigdes den 31 augusti 1975. Det är den enda stationen på den blå linjen som ligger ovan jord. Den står upphöjd, placerad på en viadukt, men dessvärre är det inga stora vyer att avnjuta från perrongen. En stor del utav synfältet täcks istället utav Kista galleria.

Då Kista galleria förmodligen är det som stockholmare förknippar starkast med Kista så valde vi att framför allt utforska den. Gallerian utgör ett enormt komplex som erbjuder ett stort butiksutbud, kaféer, bio, pubar och en stor "food court". Vår gode John, som normalt alltid panik-rusar genom gallerian på väg till och från sitt arbete, tog sig dagen till ära samman. Han började kika runt i butikerna och hittade snabbt ett par skor. Med denna framgång i ryggen, och efter en öl på en pub i gallerian, hade vårt missnöje med sådana inrättningar nästan blåst bort, likt maskrosfrön i vinden. Men bara nästan.

Nästa stopp: Hallonbergen.