torsdag 18 augusti 2011

Rissne och Duvbo


En tryckande varm och skön dag i början av Juni spatserade vi ut på Rissne torg. Rissne har anor sedan medeltiden, och den klassiska Rissne gård finns fortfarande kvar. På vikingatiden kallades platsen för Risö. Merparten utav det nuvarande bostadsområdet runt torget och centrum - i min mening relativt angenämt arkitekturellt sett - är dock inte byggt förrän början utav 1980-talet och tunnelbanestationen öppnades 1985.

Strax bredvid tunnelbanan hittade vi det som på engelska kallas för en pizza parlor, och varsin Pizza Marinara fick slinka ned. Barer visade sig vara något svårare att hitta, varför våran öl på denna station blev varsin fake-Guinness (3,5%) från den lokala Hemköpbutiken på torget. Vänligt för plånboken var det iallafall, och ölen kall.

Promenaden och besöket vid Duvbo bjöd inte på några större överraskningar då stationen ligger mycket nära Näckrosen och vi gått i området tidigare. Inte dess mindre räknades det som en obesökt station, vilket var tillräckligt skäl för en öl på en lokal krog innan hemresa stundade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar