måndag 16 april 2012

S:t Eriksplan och Odenplan

Det är en mulen, regnig dag tidigt på våren, och Safarin tågar vidare. Denna dag skulle vi besöka Sankt Eriksplan, som är en gammal station, öppnad redan 1952. Miljön utanför stationens uppgång var till en början inte särskilt upphetsande på grund av väderförhållandena.


Vi trampade längs Odengatan i förhoppningen om att hitta en godtagbar restaurang, men inget föll i smaken. Det tycktes mest röra sig om butiker. En hel del vandrande och byte utav stråk krävdes innan vi skulle hitta ett italienskt hak vid Karlbergsvägen, tyvärr utan fullständiga rättigheter. Pizzor så väl som pastarätter upplevdes dock som klart bättre än mediokra.


Nu började det skymma och vi gick mot Odenplans tunnelbanestation, döpt efter asaguden Óðinn. Den är också öppnad 1952. Nära Stadsbiblioteket hittades någon slags kvarterskrog, där varsin öl kunde inmundigas och kvällens Safari var därmed räddad. Nästa stopp: Rådmansgatan.

1 kommentar:

  1. Oh rådmansgatan, där finns kanske stans bästa vegetariska restaurang lao wai! tror tom att dom har alkoholrättigheter men är kanske lite för dyrt för erik.

    SvaraRadera