tisdag 12 juni 2012

Skarpnäck och Bagarmossen

Skarpnäck är en röd fläck på kartan. Skarpnäcks gård bildades 1963 och har idag omkring tio tusen invånare. Tunnelbanestation, som är den östligaste i systemet,  invigdes i augusti 1994. Hela centrum är uppbyggd av rött tegel, och byggnaderna flyter samman som vore de sektioner i en medeltida borgmur. Det innebär dock inte att det är tråkigt; de röda nyanserna ger en levande och varm atmosfär, och husens arkitektur varierar på ett harmoniskt vis. Grönska är insprängt i centrumbebyggelsen, och så fort man kommer utanför "murarna" står man i lummig skog.

Efter att ha strövat runt i Skarpnäck ett tag så tog vi tåget norrut och stannade vid nästa station: Bagarmossen. Denna invigdes samtidigt som Skarpnäcks tunnelbanestation, och de utgör därmed också de två yngsta stationerna i systemet. Även Bagarmossen har cirka 10000 invånare. Området upplever på senare tid, tillsammans med flera av övriga förorter utmed Gröna linjens södra grenar, en renässans. Med rätta, tycker vi!

Nästa stopp: Kärrtorp.

1 kommentar:

  1. Men vilken fantastisk blogg! Kul att ni verkligen varit runt nästan hela stan, snart kommer ni till de finaste delarna :o)

    SvaraRadera