tisdag 7 februari 2012

Råcksta och Blackeberg

En kall februarikväll åkte vi ut till Råcksta och kollade läget. Vid tunnelbanestationen fanns en liten grill och en busshållplats. Om man tog sig en bit in bland höghusen fanns ett centrum som dominerades av en nedlagd matvaruaffär. Det fanns även en mindre affär som var öppen. Vi tog en promenad bland husen som var utplacerade med gott om naturområden runtomkring. Vi fann även radhus i området.


Råcksta ingår i Hässelby-Vällingbys stadsdelsområde och har knappt 5000 invånare. Tunnelbanan öppnades 1952. De flesta husen är hyreshus.

Vi tog sedan tunnelbanan en station närmare stan och hamnade i Blackeberg, känt från boken och filmen Låt den rätte komma in. Vi hittade snabbt en pizzeria med klart godkänd pizza och öl.

Efter måltiden tog vi en promenad i området. Vi upplevde det som en ganska typisk 50-talsförort av den trevligare sorten.


Blackeberg tillhör Bromma och har drygt 6500 invånare. Tunnelbanan öppnades 1952.

Nästa stopp: Islandstorget

1 kommentar:

  1. Jag måste säga att ordalaget på er "blogg" är lite väl förenklat för att kännas acceptabelt. Och varför tycks så många bilder vara tagna med en minst sagt undermålig kamera?

    SvaraRadera