torsdag 29 mars 2012

Kristineberg och Thorildsplan

Mitt i pigga mars månad 2012, som bjudit på vårvärme "rekord-tidigt", styrde vi vår kos mot Kristineberg på Kungsholmen. Ännu hade inte sommartid infunnit sig och vi gick under en djupblå kvällshimmel upp längs Love Almqvists väg. På toppen av backen väntade oss en vacker vy över sundet mot Traneberg. På himlen stod Jupiter och Venus nära varandra, som två vakande vänner.

Stadsdelen Kristineberg hyser drygt fem tusen invånare. Två stationer, Kristineberg och Thorildsplan, är de anslutningar till tunnelbanan som dessa människor bjuds att använda. Båda invigdes år 1952, och sammanlagt passerar  cirka tolv tusen passagerare deras spärrar var dag.

Efter ett kort besök på en restaurang följde vi våra steg tillbaka till Kristinebergs station och vidare på Hjalmar Söderbergs väg, vid sidan av Drottningholmsvägen, till dess att vi nådde Thorildsplan. I den ljumma kvällsluften infann sig en lustfylld och smått kontinental känsla under våra sidospår på de närliggande smågatorna. 

Vi korsade tunnelbanespåret och vandrade upp mot Marieberg och DN-skrapan, sedan vidare mot Fredhäll med utsikt ut mot Essingeöarna. Där stod vi. När vi slutligen tittat oss mätta vandrade vi tillbaka, men stannade till för en avslutande öl på en restaurang vid Rålambsvägen.

Nästa stopp: S:t Eriksplan (Fridhemsplan fångades under en tidigare safari).

1 kommentar:

  1. Ni fortsätter att skriva en väldigt bra blogg. Jag ser fram emot nästa inlägg.

    SvaraRadera