måndag 10 december 2012

Hagsätra och Rågsved

Denna dunkla afton reste safari-teamet ut till ändstationen på den för oss sista utav grenarna på den Gröna linjen, nämligen till Hagsätra.



Hagsätra station öppnades 1960. Bostadsområdet byggdes främst på 50-och 60-talet men många bostadshus har tillkommit i högst aktuell nutid. Området kring tunnelbanestationen ingav inga särskilda intryck som tycktes värda att komma ihåg, en positiv punkt var att det sparade våra plånböcker genom att en öppen krog lyste med sin frånvaro.

Efter att ha druckit öl från områdets lokala ICA Supermarket var det dags att styra kosan mot Rågsveds centrum, som bara är en kort promenad från Hagsätras dito.


Rågsveds tunnelbanestation öppnades 1959. Området är inget miljonprogramsområde, utan bebyggdes likt Hagsätra mycket tidigare än så, och avdankade arbetare från innerstaden befolkade från början dessa områden vilka när de var nybyggda sågs som mycket högklassiga.

I mörkret och kylan lockades vi inte till så mycket mera än några öl på centrumets sunkhak "Oasen" innan det var dags för hemfärd. Nästa stopp: Högdalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar