torsdag 24 september 2009

Mälarhöjden och Axelsberg

Datum: 2009-09-19

Tunnelbanestationerna Mälarhöjden och Axelsberg invigdes båda 1965.

Denna utflykt skedde för ovanlighetens skull på en lördag. Vi inledde expeditionen med samling i Mälarhöjdens centrum. Det består i princip av tunnelbaneingången. Det finns också en mataffär på andra sidan gatan.

Vi vandrade ner mot vattnet (d.v.s. Mälaren, som namnet ger vissa antydningar om) längs Pettersbergsvägen. Bland villorna kunde man höra tonerna av klassisk musik.

Vi satte oss på Fridhems brygga och smuttade på en finöl. En inre harmoni infann sig till ljudet av vågorna. Miljön står i bjärt kontrast till de tidigare stationer vi besökt.

Vi tog en promenad till Klubbensborg och konstaterade att det var fint. Vi tog en öl på Mälarkrogen och begav oss därefter mot Axelsberg.


I Axelsberg är miljön mer lik de tidigare stationerna. Ett antal miljonprogramshus dominerar landskapet. Centrumet består främst av en stor byggnad i tegel som bl.a. innehåller en videobutik och en ICA-butik. Den inre harmonin avtog en aning. Vi tog oss en öl på krogen El Bocado i centrum. Där var det relativt bra drag.

Nästa stopp: Örnsberg.

3 kommentarer:

  1. Tack för denna skildring. Jag var aldrig i vare sig Mälarhöjden eller Axelsberg mer än någon enstaka gång så det har förblivit något av ett ingemansland för mig.

    SvaraRadera
  2. Har ni lagt ner eller tar ni bara en vinterpaus...?

    Lars

    SvaraRadera
  3. Lars: det har helt enkelt inte blivit så mycket nu på vintern. Vi har haft en del att göra och dessutom är det mörkt och trist på eftermiddagarna = dåligt bildmaterial. Blir säkert mer i vår

    SvaraRadera